fbpx

Werken in een beautysalon

Van pedicures tot massages, zorgen voor voldoende ontspanning is belangrijk voor ieder mens! Vrijwel iedereen houdt ervan om goed voor zichzelf te zorgen. Regelmatig naar de kapper, nieuwe nagels of een dagje ontspannen in de wellness. Wat is jouw favoriete manier om te ontspannen?

Een toename in ontspanning zorgt voor een flinke toename van vacatures in deze sector. Maar wat doen al die schoonheidsspecialistes nou de hele dag? Waarom zijn zij gaan doen wat ze nu doen? En waar kun je terecht met je opleiding en diploma’s?

Bij Tempforce werken we samen met een aantal hele mooie beautysalons en wellness locaties door heel Nederland. Het is voor jou natuurlijk prettig om te weten waar je aan toe bent, wat je gemiddeld verdient met een baan als schoonheidsspecialiste of als masseuse. Daarom geven zij je graag een kijkje in de wereld van beauty, alles over massages en behandelingen en welke diploma’s jij nodig hebt om bij hen aan de slag te kunnen.

Als je ooit in een spa geweest bent, weet je natuurlijk dat er naast het bezoeken van de sauna en zwembaden, ook diverse behandelingen beschikbaar zijn. Deze kun je vaak bij je arrangement bij boeken. Als schoonheidsspecialiste in een spa kan het dus zijn dat je aan de slag gaat met het geven van gezichtsbehandelingen. 

Welke opleiding moet ik hebben gevolgd?

Om aan de slag te kunnen in een spa en het geven van gezichtsbehandelingen wordt van jou over het algemeen verwacht dat je tenminste de opleiding tot allround schoonheidsspecialiste (MBO niveau 3 of 4) hebt afgerond. Hierbij helpt het om diverse verdiepende cursussen en opleidingen te volgen zoals gezichtsverzorging.

Ga je liever als masseur of masseuse aan de slag, weet dan dat er veel verschillende soorten massages zijn. Zo heb je natuurlijk de ontspanningsmassage, maar kun je je verder verdiepen in sportmassages, bindweefselmassage en bijvoorbeeld voetreflexologie. Je moet klachten kunnen herkennen en hierop je behandelmethodes aan weten te passen. Wil je binnen een beauty salon aan de slag, maar ben je maar bekend met één van deze behandelingen? Vaak kan een salon je van opleidingen of cursussen voorzien die je buiten werktijd kunt volgen.

Laat je dus niet direct afschrikken doordat je niet alle kennis in huis hebt, maar kijk samen met je werkgever of je extra trainingen kunt volgen zodat jij binnen snel door kunt groeien en daardoor allround inzetbaar bent!

Wat verdien ik als schoonheidsspecialiste?

Als schoonheidsspecialiste in een spa varieert het uurloon van €10,- en €15,- per uur. Maar ben je werkzaam als manager dan kan dit bedrag nog oplopen tot €18,- per uur.

Het salaris is vooral afhankelijk van de branche waarin je werkzaam bent. Werk je voor een luxe spa in bijvoorbeeld een hotel, zul je sneller in aanraking komen met een uurloon van €15,- per uur dan wanneer je voor een algemene sauna en de kleinere salons waar het maximum zo rond de €13,50 per uur ligt.

We zetten het voor de duidelijkheid nog even voor je op een rijtje.

  • Algemene sauna’s en kleine salons:          €10,- — €13,50 per uur
  • Schoonheidssalons & spa’s in hotels:       €11,50 — €15,- per uur
  • Manager in een van bovenstaande           €18,-                  per uur

Afhankelijk van de kwaliteiten die je hebt en je inzetbaarheid binnen het team heeft invloed op de hoogte van het salaris. Heb jij veel in je mars, en ben je op verschillende gebieden inzetbaar? Dan zul je afhankelijk van het type salons waarin jij werkzaam bent de hogere uurlonen kunnen vragen.

De meeste salons zijn verbonden aan een CAO, waarop het salaris bepaald wordt.

Op onze website vind je diverse vacatures variërend van schoonheidsspecialiste tot manager.

Onder deze vacatures vind je in de meeste gevallen het uurloon en welke opleidingsvereisten er gesteld worden.

Heb ik ervaring nodig om aan de slag te kunnen?

In de meeste gevallen is het een pré om al ervaring op te hebben gedaan in diverse spa’s of salons. Zet deze dan ook zeker op je CV! We schreven een BLOG over waar een goed CV aan voldoet, die vind je HIER.

Kom je net van school en heb je nog niet zo veel ervaring? Geen nood, solliciteren kan altijd en je kunt je kwaliteiten altijd ter sprake laten komen tijdens je sollicitatiegesprek. Waarschijnlijk heb je al diverse stages gelopen, de ervaring die je hier hebt opgedaan kun je natuurlijk meenemen naar je nieuwe werkgever!

Heel veel succes bij je volgende sollicitatie!

Wil je meer weten over onze beauty vacatures? Klik HIER om direct naar onze nieuwe vacatures te gaan!

Hi!

Ik ben Nadia Pasman en samen met jou ga ik op zoek naar de juiste werkgever en wil ik het voor elkaar krijgen dat ook jij elke dag met plezier naar je werk gaat. Stuur je CV en ik zal binnen twee werkdagen contact met je opnemen.

Soortgelijke blogs

Adres

Burgemeester Stramanweg 105
1101 AA Amsterdam

Laat een bericht achter