cover-image

Alles wat je moet weten voor je gaat starten!

Gefeliciteerd met je nieuwe job!

Wat leuk dat je bij ons aan de slag gaat! Hier vind je alle informatie die handig is om te weten, lees het goed door!

Flexhub is onze backfoffice. Flexhub regelt samen met Tempforce onder andere jouw contract, verloningen, loonstroken, verzuim, vakantiedagen en nog veel meer. Jouw contract staat inmiddels voor jou klaar in Flexhub. Mocht je deze nog niet getekend hebben dan kan je deze eenvoudig online ondertekenen. Je hebt geen printer of scanner nodig!

Op deze pagina vind je antwoorden over:

  • Declaraties
  • Betalingen
  • Loonstroken
  • Verzuim
  • Verlof

Declaraties

Per week staat er een declaratie voor jou klaar om in te vullen met jouw gewerkte uren. Neem bijvoorbeeld een declaratie van week 2. Wij raden aan deze in te vullen in het weekend van week 2. Je kan je gewerkte uren maar 1x indienen (je uren opslaan kan altijd), zorg ervoor dat je de hele week hebt ingevuld met je gewerkte uren voordat je hem indient om te accorderen door jouw leidinggevende.

Let op: in jouw declaratie staan ook je reiskosten, ze staan erin als een retour dus als jij 3 keer naar werk bent geweest wordt er automatisch 3 keer netto reiskosten berekend, dit zie je zelf ook in de declaratie.

Wij zullen wekelijks jouw gewerkte uren invullen en accorderen. Mocht het volgens jou niet kloppen dan mag je ons altijd bellen, mailen of appen en dan kijken we ernaar.

 

Wekelijkse betaling

Als jij hebt gekozen voor een wekelijkse uitbetaling kan je jouw salaris de week erop verwachten (voorbeeld: het salaris van week 3 ontvang je in week 4). Mits je op tijd de uren hebt ingediend en ze op tijd zijn goedgekeurd door de opdrachtgever. De verloningsdagen zijn op dinsdag, woensdag en donderdag. Heb jij je uren wel op tijd ingediend maar heeft jouw leidinggevende ze nog niet goedgekeurd, neem dan contact op met je leidinggevende.

 

4-wekelijkse betaling

De eerste verloning draait automatisch op een dinsdag. Alle declaraties die zijn goedgekeurd vóór de dinsdag (14:00) in de week van de 4-wekelijkse verloning gaan dinsdag automatisch mee met verloning. Voor de 4-wekelijkse verloning zijn dit vaak de declaraties van bijv. week 1, 2 en 3 die al zijn goedgekeurd. Wat vaak gebeurd is dat de uren van week 4 of niet op tijd (voor dinsdag 14:00 in de week van de 4-wekelijkse verloning) zijn ingediend of niet op tijd zijn goedgekeurd door de desbetreffende leidinggevende. Dit betekent dat jouw 4-wekelijkse verloning uitbetaald wordt in twee keer omdat jouw 4e declaratie niet voor dinsdag 14:00 is ingediend of is goedgekeurd. De verloning van je laatste declaratie ontvang je dan op het moment van goedkeuring door jouw leidinggevende, dit noemen we een betaling in de veegweek omdat het later wordt uitbetaald.

Wanneer krijg je uitbetaald met de 4-wekelijkse verloning?

In onderstaand document kan je precies zien wanneer jij je 4-wekelijkse verloning uitbetaald krijgt.

📄 Vierweekse verloning 2023

 

In één keer jouw 4-wekelijks verloning ontvangen?

Zorg ervoor dat jouw gewerkte uren na elke werkweek in het weekend ingediend zijn. Dan kan jouw leidinggevende de uren aan het begin van de week erop goedkeuren. Indien hij/zij de uren op dinsdag nog niet heeft goedgekeurd, geef hem of haar dan een heads up met de vraag om jouw uren goed te keuren voor dinsdag 14:00.

 

Loonstroken

Per week ontvang je een nieuwe loonstrook. Heb je vragen over jouw loonstrook? In onderstaand document vind je uitleg over jouw Flexhub loonstrook.

📄 Uitleg van de loonstrook

 

Correctie loonstroken

Soms is het nodig om een correctie te maken in jouw declaratie. Dit kan gebeuren omdat er bijvoorbeeld achteraf uren bij komen of reiskosten zijn vergeten. Op het moment dat er een correctie gedaan wordt in een declaratie welke al is goedgekeurd door jouw leidinggevende én al is uitbetaald, dan ontvang je hier twee nieuwe loonstroken voor. De eerste is een correctie loonstrook waarbij jouw eerste loon (van jouw eerste loonstrook) in een min bedrag staat. De tweede loonstrook bevat het nieuwe, correcte bedrag.

 

Ziekmelden

Als je ziek bent, ben je verplicht je op de dag zelf bij Tempforce en bij Flexhub schriftelijk of telefonisch ziek te melden voor 9.30 uur. Uiteraard moet ook jouw werklocatie hiervan op de hoogte zijn, neem hiervoor zo spoedig mogelijk contact op met jouw leidinggevende.

Ziekmelden bij Tempforce kan door contact op te nemen met jouw contactpersoon, óf door een bericht te sturen naar 06 - 39819048

Om je ziek te melden bij Flexhub stuur je een mail naar onderstaand e-mailadres.

✉️ verzuim@flexhub.nl

 

Hoe zit het met je betaling als je ziek bent?

De Ziektewet-periode gaat direct van start als je je ziekmeldt als uitzendkracht. We gaan een ZW-dagloon opvragen bij het UWV en als deze binnen is betalen we de ZW-uitkering wekelijks uit (houd er rekening mee dat het opvragen van jouw ZW-dagloon een paar weken kan duren).

Dit betekent dat jouw contract bij Tempforce tijdelijk wordt beëindigd, zodra jij je weer beter meldt gaat het contract weer door. Jouw eerste twee ziekte dagen gelden als wachtdagen, hierover heb je op grond van de Ziektewet geen recht op een uitkering. 

Als jij je beter voelt en weer aan de slag gaat, willen wij hier graag van op de hoogte zijn. Zodat wij jouw betermelding kunnen doorgeven aan het UWV. Ook hiervoor geldt; Op de dag dat je weer gaat werken dient dit schriftelijk of telefonisch vóór 9:30 bekend te zijn gemaakt bij Tempforce.

 

Verlof en vakantie

Vrij krijgen

Wanneer jij een periode of een dag vrij wil, dien je een verzoek in bij jouw leidinggevende van jouw werklocatie. Als dit vanuit jouw leidinggevende is goedgekeurd dan kan jij het besluit nemen om hiervoor vakantie uren op te nemen, mits je deze hebt.

Vakantie uren opnemen

Op het moment dat jij vakantie uren wil opnemen, stuur je een bericht naar Lisha op 06 - 28742986. Vermeld hierin hoeveel uren je wilt opnemen en wanneer. Zij zal dan kijken of je voldoende uren hebt opgebouwd en deze voor jou uitbetalen. Het kan ook zijn dat je op dat moment nog geen vakantie uren hebt opgebouwd of besluit je vakantie uren voor een andere keer in te zetten, dit betekent dat je vrij hebt maar hiervoor geen geld ontvangt.

 

Handleiding Flexhub

Onderstaand vind je een link met een handleiding over Flexhub, als je ergens niet uitkomt in het portaal kan dit je waarschijnlijk helpen!

📄 Handleiding Flexhub

 

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben, dat kan natuurlijk! We beantwoorden ze graag, neem hiervoor contact op met jouw contactpersoon bij Tempforce en we gaan ons uiterste best doen jouw vraag zo goed mogelijk te beantwoorden.

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.