cover-image

Trends in de arbeidsmarkt

Trends in de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt is voortdurend in beweging, gedreven door verschillende factoren zoals technologische vooruitgang, economische veranderingen en maatschappelijke trends.

Opkomende Sectoren en Beroepen: Identificeer welke sectoren en beroepen momenteel in opkomst zijn. Zijn er nieuwe industrieën die snel groeien? Zijn er specifieke vaardigheden die steeds meer gevraagd worden? Door hier inzicht in te geven, kunnen werkzoekenden hun vaardigheden richten op gebieden waar de vraag naar arbeid toeneemt. Daarnaast kan hierbij ook worden ingespeeld op seizoenswerk. De horeca heeft bijvoorbeeld meer medewerkers nodig in de zomer dus de vraag hiernaar neemt toe. Dit zou dus een fijne branche zijn om een uitzendbureau voor in te schakelen zodat je niet vast zit aan vaste werknemers en alle bijkomstigheden hiervan. 

Technologische Invloeden: Bespreek de impact van technologische vooruitgang op de arbeidsmarkt. Automatisering, kunstmatige intelligentie en digitalisering hebben invloed op de vereiste vaardigheden en functies. Hoe kunnen werkzoekenden zich voorbereiden op deze technologische verschuivingen? Een goed voorbeeld hiervan zijn de kassa medewerkers bij supermarkten. Een groot aantal kassa's zijn inmiddels ingeruild voor zelf scan kassa's waardoor minder vraag onstaat naar kassa medewerkers. 

Flexibel Werken en Remote Opties: Onderzoek de groeiende acceptatie van flexibel werken en de toename van remote werkopties. Hoe beïnvloedt deze trend de manier waarop bedrijven hun teams samenstellen? Wat zijn de voordelen en uitdagingen van flexibel werken voor zowel werkgevers als werknemers? Geen vaste werkschema's maar werken op oproepbasis. Veel bedrijven zijn op zoek naar flexibele werknemers. Denk hierbij aan de werkuren. Vooral op Schiphol Airport is de vraag naar flexibiliteit hoog. Geen vaste werkschema's maar werken op basis van beschikbaarheid. Flexibiliteit is in sommige branches eenmaal noodzakelijk. 

 

Dit waren drie belangrijke trends binnen de arbeidsmarkt. We merken een steeds grotere vraag naar specifieke vaardigheden, ervaring en flexibiliteit. Technologie blijft belangrijk en innovatie zorgt ervoor dat banen verdwijnen en andere banen worden gecreëerd. 

 

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.