cover-image

Tips voor een goed CV

Tips voor een goed CV

Het maken van je CV kan best overweldigend zijn. Je wilt natuurlijk graag opvallen tussen andere sollicitanten en de aandacht trekken van je potentiële werkgever. Gelukkig hebben wij enkele tips die jou kunnen helpen om een fantastisch CV te maken, zonder dat het te saai en te formeel wordt.

 

Maak het aantrekkelijk

Een goed uitziend CV valt meteen op. Kies daarom voor een leuke en overzichtelijke lay-out. Kies een modern lettertype en gebruik kleurrijke accenten. Maar maak het niet te druk, anders kan het onleesbaar worden. Weet je niet zo goed hoe je dit voor elkaar krijgt? Online zijn veel voorbeelden en invulbare templates te vinden. Google maar eens op “CV template” of gebruik Canva om een CV te ontwerpen.

 

Begin met een pakkende intro

Een sterke inleiding is belangrijk om meteen de aandacht van de lezer te trekken. Vertel kort iets over jezelf en leg uit waarom jij de perfecte kandidaat bent voor de functie.

 

Werkervaring

Schrijf jouw werkervaring op in omgekeerde volgorde. Begin dus met je meest recente werkervaring. Noem de bedrijfsnaam, functietitel, periode en de taken en verantwoordelijkheden. Heb je bepaalde prestaties of resultaten in je werk behaald? Benoem die dan ook!

 

Benadruk je vaardigheden

Beschrijf welke vaardigheden je hebt ontwikkeld en vooral de vaardigheden die relevant zijn voor de functie waar je op solliciteert. Gebruik voorbeelden om te laten zien hoe je deze vaardigheden hebt toegepast in de praktijk.

 

Opleidingen en certificaten

Vermeld de opleidingen die je hebt gedaan en de diploma’s die je hebt behaald. Inclusief de naam van de instelling en de periode. Voeg ook certificeringen toe die relevant zijn voor de functie, mocht je die hebben.

 

Pas je CV aan

Pas je CV aan op de functie waarvoor je solliciteert. Lees over het bedrijf en de functie, en benadruk waarom jij de perfecte kandidaat bent.

 

Vermijd fouten

Het is erg belangrijk om je CV op spelfouten en grammaticale fouten te controleren. Lees ‘m altijd nog een extra keer door. En nog belangrijker, laat er iemand anders naar kijken. Soms zie je zelf dingen over het hoofd die een ander wel weer opvalt.

 

Met deze tips kan je een fantastisch CV maken waarmee je indruk kan maken op potentiële werkgevers. Zorg ervoor dat je de belangrijkste informatie op een duidelijke en leuke manier presenteert en jezelf onderscheidt van andere sollicitanten. Succes!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.