cover-image

Voordelen van een baan in retail

Voordelen van een baan in retail

Werken in de retail. Dat is nog best een breed begrip. Dit kan in een stad of dorp zijn, voor of achter de schermen en van kleine tot aan grote winkels. Daarnaast verschillen de functies ook nog eens. Je kunt achter de kassa werken, als verkoopmedewerker of zelfs als filiaalmanager. Misschien is deze diversiteit al wel het eerste grote voordeel! Maar we noemen er nog een paar.

  1. Het is een sociaal beroep

Je hebt veel met mensen te maken. Naast je collega’s heb je veel te maken met klanten. Je leert dus altijd nieuwe mensen kennen en geen dag is daarom hetzelfde. Dus als jij een echt sociaal dier bent zit je zeker op je plek met een retail job.

  1. Je leert belangrijke skills

Er komt best veel kijken bij een baan in de retail. Je kunt in de praktijk veel nieuwe dingen leren die de rest van je carrière van pas blijven komen.

  • Sales! Een belangrijke skill om te bezitten. Hoe verkoop je iets aan een klant? Of je nu in retail blijft werken of niet, deze skill zal altijd van pas komen.
  • Customer service. Leren omgaan met klachten van klanten. Ook dat hoort erbij. En ook dit aspect van het retail werk is heel nuttig om als skill te bezitten voor later.
  • Werken met kassasystemen. Je zult je nog verbazen hoeveel variatie hierin zit. En met nieuwe systemen leren werken is altijd handig. Want dit zul je de rest van je leven moeten blijven doen.
  • Oplossingsgericht denken. Of je nu te maken krijgt met problemen achter de schermen, of met klanten die moeilijke vragen stellen, je zult soms oplossingen moeten bedenken. Je wil je klanten en collega’s tenslotte zo goed mogelijk helpen.
  • Supply chain. Best handig om te weten hoe het eraan toegaat in de wereld van de retail logistiek. Online bestellingen, leveringen, voorraden, allemaal zaken die jou beter laten begrijpen hoe deze processen lopen.
  1. Doorgroeimogelijkheden

Vind je het heel leuk op je werk? En blijf je er voor langere tijd? Dan bestaat er best een kans dat je doorgroeit naar een functie met meer verantwoordelijkheid. Denk aan teamleider, of zelfs filiaalmanager. Jij hebt tenslotte veel ervaring opgedaan. En er komen altijd jonge, minder ervaren mensen werken die de eerder genoemde skills nog moeten leren.

  1. Geen hoge functie-eisen

De functie-eisen voor een baan in de retail liggen meestal niet erg hoog. Je hoeft er geen specifieke opleiding voor te hebben gedaan, en je leert veel van de benodigde skills in de praktijk. Een bedrijf zou bijvoorbeeld wel kunnen vragen om werkervaring en/of affiniteit met het product dat je gaat verkopen.

  1. Flexibele uren

Ben je geen 9 tot 5 persoon? Nog een goede reden om in de retail te werken! Je bent vaak natuurlijk afhankelijk van openingstijden van winkels. Dat betekent dus soms lekker vroeg klaar, of lekker laat beginnen! Oké, daartegenover staat dat je soms dus vroeg je bed uit moet of pas laat klaar bent.. maar hee, jij bent flexibel!

Wij maken op deze website gebruik van cookies om het gebruik van deze website en daarbuiten te vergemakkelijken, de prestaties en gebruikerservaring te verbeteren en de relevantie van het aanbod te verhogen. Klik op akkoord om aan te geven dat je instemt met ons privacy statement.